Smartphone inruilen? Waar je je oude mobiel kunt inruilen

Smartphone inruilen? Waar je je oude mobiel kunt inruilen

  • 02 jan 0

Met de constante groei van ongebruikte smartphones blijft de berg elektronisch afval alleen maar groeien. Om daar wat tegen te doen zijn diverse instanties initiatieven begonnen. Dit zijn de providers die ieder jaar miljoenen nieuwe telefoons verkopen maar ook inkopers die de toestellen weer opnieuw op de markt brengen. Waar je je smartphone ook inruilt; het is altijd beter dan dat het ongebruikt ergens opgeslagen wordt. De grondstoffen zijn veel te waardevol om verloren te gaan terwijl deze nog goed gebruikt kunnen worden.

Providers

Als je een nieuwe telefoon koopt bij de provider dan krijg je de mogelijkheid vaak aangeboden om je oude mobiel in te ruilen. Providers zoals T-Mobile en Vodafone bieden deze optie maar ook fabrikanten zoals Apple en Samsung bieden deze mogelijkheid. De vergoeding die je dan krijgt voor je oude toestel wordt van het bedrag dat je moet betalen voor de nieuwe smartphone afgetrokken. Het voordeel is dat je goedkoper uit bent en minder hoeft te betalen. Het nadeel is dat je dan waarschijnlijk minder voor je toestel krijgt. Over het algemeen is je oude mobiel meer waard voor een inkoper die hierin gespecialiseerd is.

Inkopers

De inkopers van smartphones schieten als paddenstoelen uit de grond. Het is een lucratieve markt waarbij de telefoons voor een lage prijs ingekocht worden en voor een hogere prijs weer doorverkocht. Het verschil tussen aankoopprijs en verkoopprijs is de beloning voor de inkoper. Doordat de inkopers in een competitieve markt opereren worden scherpe vergoedingen geboden die vaak hoger zijn dan de vergoeding van de provider.

Wat er met je oude mobiel gebeurt

De markt van tweedehands telefoons groeit snel en daar heeft iedereen profijt van. De grotere vraag naar gebruikte mobiele telefoons zorgt ervoor dat de inkopers steeds meer betalen voor je oude toestel. Als je je oude mobiel inruilt bij een inkoper dan wordt deze in eerste instantie getest. De inkopers test of het toestel schade heeft, welke soort schade en of dit gelijk is aan wat je hebt doorgegeven op de website. Zodra het toestel getest is en de betaling naar je is overgemaakt dan verschilt het per toestel wat ermee gebeurt:

  • De smartphone wordt direct doorverkocht als tweedehands telefoon
  • De smartphone wordt eerst gerepareerd en vervolgens verkocht
  • De smartphone wordt uit elkaar gehaald voor de onderdelen

Wil je ook je oude mobiel inleveren? Hoe sneller je dit doet, hoe meer de telefoon nog waard is. Bekijk op homepage van deze website de beschikbare inkopers.


Leave A Comment