Wanneer is een mobiele telefoon werkend of defect?

Wanneer is een mobiele telefoon werkend of defect?

  • 25 jan 0

Een smartphone gaat tegenwoordig vaak niet meer langer dan twee jaar mee. Uiteindelijk gaat iedere smartphone kapot; hoelang het duurt voordat dit moment er is verschilt per geval. Hoe langer je een mobiele telefoon hebt, hoe groter het risico dat het defect raakt en niet meer volledig werkt. Er kan een barst in het scherm komen door een ongelukje, de batterij kan het begeven of bepaalde knoppen werken niet meer. Hoe lastig dit ook kan zijn het is niet het einde van de wereld. Telefoonreparatie is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld met in iedere stad meerdere zaken die problemen voor je op kunnen lossen. Als je de telefoon zat bent dan is een reparatie niet nodig maar kun je het ook verkopen. Je krijgt er wat minder voor dan wanneer het toestel volledig werkend is maar toch kan het nog een aanzienlijk bedrag vertegenwoordigen.

Voorwaarden werkende telefoon

Als je een mobiele telefoon wilt verkopen dan moet het aan een aantal voorwaarden voldoen om als een werkend toestel in aanmerking te komen. Als het toestel werkt dan is het verkoopbedrag het hoogst. Hoe weet je nu wat een werkend toestel precies inhoudt en wat wordt verstaan onder een niet-werkende telefoon? Hoewel de exacte voorwaarden per inkoper verschillen zijn dit een aantal dingen die je kunt controleren.

Kun je de mobiele telefoon aan- en uitschakelen?

Om een mobiele telefoon als werkend te kunnen betitelen is het nodig dat het toestel aangaat als je de knoppen indrukt. Als de mobiele telefoon niet opstart dan werkt het toestel uiteraard niet.

Is het scherm heel, zonder barsten en dode lijnen?

Als het display van de mobiele telefoon een barst heeft dan wordt het niet gezien als een werkende telefoon. Dit geldt ook voor een scherm met verkleurde lijnen of dode pixels.

Is de behuizing onbeschadigd?

Een mobiele telefoon wordt iedere dag gebruikt waardoor het logisch is dat er na verloop van tijd gebruikssporen aanwezig zijn. Als deze kleine beschadigingen geen effect hebben op de functionaliteit dan is de mobiele telefoon nog werkend. Inkopers beoordelen krassen vaak op het feit of ze met een vingernagel te voelen zijn of niet. Barsten in de behuizing, diepe krassen of waterschade verlaagt het bedrag dat je voor de telefoon kunt krijgen.

Doet de microfoon het en de audio?

De microfoon en speakers worden getest door de inkoper voor het bedrag uitgekeerd wordt. Controleer of de microfoon je stem op kan nemen en speel muziek af via de speakers om erachter te komen of de audio in orde is. Luister ook muziek met oordopjes om te horen of dit goed werkt. Als de microfoon of speakers niet werken dan wordt de mobiele telefoon gezien als niet-werkend.

Werkt de batterij nog goed?

Een mobiele telefoon heeft een batterij die na verloop van tijd minder goed werkt. Dit betekent dat de accu minder lang meegaat met een volledige lading. Als de mobiele telefoon als wat ouder is dan is het nog steeds nodig dat de batterij minimaal een dag meegaat tijdens licht of normaal gebruik. Als dit niet het geval is en de batterij maar enkele uren meegaat dan gaat het om een niet-werkende telefoon.

Kun je nog bellen en gebeld worden?

Hoewel bellen en gebeld worden voor veel gebruikers niet meer het belangrijkst is kan een mobiele telefoon niet als werkend bestempeld worden als dit niet mogelijk is. Controleer de werking door iemand te bellen en vraag de persoon om je daarna terug te bellen.

De bovenstaande controles worden door alle inkopers uitgevoerd hoewel het per inkoper van verschillen wat er precies gecontroleerd wordt. Zo is het mogelijk dat een mobiele telefoon door de ene inkoper als werkend beoordeeld wordt terwijl de andere inkoper het een niet-werkend toestel vindt. Heb je een mobiele telefoon waar iets niet aan werkt of een onderdeel defect is? Controleer dan bij de verschillende inkopers of één van de inkopers je mobiele telefoon dan nog steeds als werkend beoordeeld zodat een smartphone verkopen je zoveel mogelijk oplevert.


Leave A Comment